petak, 23. siječnja 2015.

Study tips!

Svi smo već polako ponovo ušli u školske klupe. Počinje opet učenje do kasno u noć, nervoza u školi, briga o ocjenama... Većina nas želi uspješno drugo polugodište, pa zašto ne? Sve se može, zato ću vam u ovom postu napisati nekoliko savjeta koji će vam, nadam se, biti korisni :)

#Uči redovno!
Zamisli kako bi lijep osjećaj bio ne štrebati 50 stranica povijesti u zadnji čas. I to se da riješiti! S novim polugodištem dolaze i nove lekcije, potrudi se ne biti u zaostatku. Tako će ti lakše biti učiti za ispitivanje i ispite. Čak možeš na kraju dana iz lekcije koje ste tog dana učili, izvući nekoliko natuknica na papir, i tako napraviti za svaku sljedeću lekciju. Biti će ti neopisivo lakše učiti.

#Organiziraj se!
Kada isplaniraš vrijeme učenja, sat vremena ili koliko god ti bude potrebno, obavezno napravi svoj kutak za učenje. Tamo ti mora biti sve na dohvat ruke, da ne moraš tražiti pola sata jedan običan marker. Neka ti radni stol bude uvijek čist, a prije učenja na njega stavi sve što misliš da će ti trebati, pa čak i ono što misliš da neće. 

#Makni ono što te ometa!
Mobitel pored tebe dok učiš? Upaljena telka sa stišanim zvukom? Jedno veliko NE! Mobitel ćeš sigurno htjeti koristiti, i sama sebi smisliti izgovor da ga uzmeš u ruke. Poželjet ćeš vidjeti ima li što na Instagramu, Fejsu i ostalim društvenim mrežama. Dovoljno je samo da se počneš dopisivati, i pola tvoje koncentracije je nestalo. Slična stvar je i za telku, iako je stišan zvuk, zagledati ćeš se u nekakav tebi zanimljiv dio. Apsolutno zabranjeno.

#Jedi prije učenja!
Dovoljan unos hrane i pića, pomoći će ti da bolje učiš i pamtiš. Uostalom, nećeš morati prekinuti učenje u slučaju da ogladniš, jer nećeš ogladniti ako se dovoljno prije učenja najedeš. Također, pomoći će ti pri koncentraciji. 

#Ugodno se obuci!
Sigurno ne želiš biti u odjeći koju si nosila cijeli dan, jer može postati neudobna. Obuci neku trenerku i običnu majicu. Kosu digni u visoki rep ili punđu, a šminku skini s lica. Nije ni toliko bitno kako ćeš izgledati zato jer ćeš biti sama dok učiš.

#Rješavaj zadatke!
Zadaci s interneta ili zadaci iz radne bilježnice, sve će pomoći da utvrdiš svoje znanje. To možeš rješavati nakon učenja i štrebanja, da ponoviš i provjeriš koliko znaš.

#Zamoli nekog da te ispita!
Ako učiš predmet kao što je povijest, odlična stvar je ako pitaš nekog da te ispita kao što te ispituje učiteljica. Može te pitati netko u kući ili prijateljica iz razreda, no kako god bilo, poslužit će ti.




To bi bio kraj ovog posta, pišite mi mišljenja na mom asku i isto tako, prijedloge za sljedeću temu.
Bye, my loves :)

4 komentara:

  1. Hvala ti,puno si mi pomogla ovim postom,odlicno! ❤

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve pohvale za ovaj tvoj post! Odlicno si sve obradila,napisala ... :-)♥ Stvarno ne znam,super ti je post,verovatno ce nekome pomoci^^



    http://selenatorwoeld.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Super post!Hvala na divnim savetima♥

    Poseti moj blog: http://kikaa99.blogspot.com/2015/01/tag-3014.html

    OdgovoriIzbriši